Comença la neteja dels residus que el Gloria va portar al pantà de Sau

Néstor GómezActualitzat

Tota la massa vegetal, arbres, branques i matolls, més altres residus que va dur el riu Ter al pantà de Sau comencen a ser retirats.

Ahir, va arribar al pantà de Sau un vaixell, des del Port de Tarragona, per retirar els residus que cobreixen un part significativa de la superfície de l'aigua i que arriba a molts racons de l'embassament.

Maniobra de neteja del vaixell sobre les aigües del pantà de Sau (Josep Maria Costa)

La maniobra forma part de l'operatiu plantejat per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per retirar les restes vegetals i altres residus que van anar a parar al pantà ara fa un mes. Només a la zona de la presa, hi ha unes 60 hectàrees de residus i troncs. El vaixell atraparà la brossa amb un sistema de succió i quedarà emmagatzemada en un contenidor. Després, duts a la llera seran carregats en camions. Segons els tècnics, els treballs per netejar tot el pantà poden durar mesos.

La recollida dels residus els emmagatzema en un contenidor (Josep Maria Costa)
Maniobra de neteja del vaixell sobre les aigües del pantà de Sau (Josep Maria Costa)

La gran crescuda del Ter, amb un cabal superior als 1.000 m³/s a l'entrada de l'embassament, va aportar una gran quantitat de residus, si bé, la immensa majoria correspon a brossa orgànica que van quedar acumulats a les aigües tranquil·les del pantà.

Material acumulat a la superfície del pantà de Sau, dia 13 de febrer (Josep Maria Costa)

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut