Colorado crema pels dos incendis més grans de la història de l'estat

L'estat nord-americà de Colorado està sent afectat pels dos incendis més destructius de la història de l'estat. L'anomenat com a "East Troublesome Fire", el segon més important, porta més de 75.000 hectàrees cremades. El foc ha obligat a evacuar diverses poblacions de les zones de muntanya i al tancament del Parc Nacional de les Muntanyes Rocalloses. Dues persones han mort.

Les flames avancen cap a l'est i, de fet, han saltat l'anomenada divisòria continental nord-americana (Continental Divide), la carena que separa les zones d'Amèrica del Nord que drenen vers l'Oceà Pacífic d'aquelles que ho fan vers l'Atlàntic i l'Àrtic.

L'incendi amenaça la població de Granby, una ciutat de 6.300 habitants que serveix de camp base per al popular parc Nacional, que té una extensió de 668 quilòmetres quadrats.

L'incendi "Est Troublesome Fire" amenaça la ciutat de Granby

L'incendi va començar el 14 d'octubre. Dissabte només estava contingut en un 4%. És l'últim incendi d'una temporada que ha estat devastadora, després d'un llarg període de sequera a tot l'estat.

Més al nord, l'anomenat "Cameron Peak Fire" està cremant des de mitjans d'agost, i ha esdevingut el més extens de la història de la zona: ha cremat més de 83.000 hectàrees i ha abrasat els boscos nacionals d'Arapaho i Roosevelt.

Els dos focs es troben a només 18 km de distància, però les autoritats veuen improbable que puguin esdevenir un únic front.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut