Cel canviant i ambient més suau

Avui tindrem una jornada de transició, amb vents més aponentats i temperatures en ascens. Els núvols augmentaran al vespre. Dimarts tornarà la nevada amb ganes al Pirineu.

Actualitzat

La pertorbació d'Itàlia es desfà i la dorsal anticiclònica es reforça. El vent perdrà força i girarà més a ponent.

Cel canviant. El dia serà variable pel pas de la branca càlida del sistema frontal de la matinada i el matí i per l'entrada del front fred de cara al vespre. La dinàmica serà d'alguns intervals de núvols poc importants durant la primera meitat del dia. Després, de mica en mica, s'anirà ennuvolant, i s'acabarà amb ruixats febles al terç nord i oest del territori. De manera independent, anirà nevant al vessant nord del Pirineu, amb cotes que baixaran dels 1.500 als 1.000 metres.

Menys vent. El vent de l'oest i nord-oest bufarà moderat a les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i el pla de Lleida, amb cops d'uns 50 km/h.

Temperatures en ascens. Les temperatures mínimes només baixaran a punts de l'interior de les comarques de Girona, i es mantindran o pujaran a la resta. Les màximes seran més elevades, amb pujades que poden arribar a ser d'entre els 2 i els 9 graus i elevar les màximes més altes del país cap a prop dels 20 ºC.

I dimarts...

El temps es tornarà a complicar al Pirineu, on es tornaran a revifar les nevades. La cota de neu baixarà als 700 metres. A més a més, també es reactivarà el vent, amb un mestral que bufarà intens a una gran part del territori. L'ambient serà més fred.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut