Cauen les reserves d'aigua a un dels nivells més baixos dels darrers deu anys

Néstor GómezActualitzat

Les reserves d'aigua a les conques internes cauen per sota del 60% al gener, un dels valors més baixos dels darrers deu anys. Un any 2021 sec a Catalunya ha implicat un descens continu de les reserves d'aigua.

Ambient sec al pantà de la Baells(Sebastià Kiger)

L'actual 58% de les reserves d'aigua de les conques internes dista molt de la xifra de fa un any, el 85%. També és cert que el temporal Filomena del 9 de gener del 2020 va incrementar força els nivells de les reserves. En tot cas, si ampliem la visió a la mitjana dels darrers deu anys, que és del 73%, també s'aprecia un clar descens, situant-se quinze punts per sota de la mitjana.

Església de Sant Romà de Sau(Kim Arredondo)

El segon embassament més gran de les Conques Internes, el pantà de Sau, es troba només al 45%, quan fa un any la reserva d'aigua era del 80%. Un nivell molt baix de l'aigua que deixa a l'aire el campanar i tot el sostre de l'església de Sant Romà de Sau, punt de referència visual per saber l'estat del pantà.

Les reserves l'aigua dels pantans que vessen a l'Ebre es troben a la meitat de la seva capacitat

La situació de les reserves d'aigua als embassaments catalans de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) es troben al 50%, molt allunyat del 74% de l'any passat.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut