Castanyada en lluna plena

Actualitzat

VIdeo de Josep Maria Picas, Casserres.

Aquest any, la castanyada coincidirà amb la segona lluna plena del mes d'octubre i, a més, la nit de la castanyada la Lluna tindrà el 100% del seu disc il·luminat.

El cel seguirà serè les pròximes nits, i les temperatures seran baixes. La castanyada aquest any serà fresca, almenys de cara al vespre.

 

 

#BlueFullMoonHalloween

Als Estats Units d'Amèrica, hi ha una autèntica bogeria en la celebració de Halloween. Des del 1944, no coincidia una lluna plena amb Halloween a totes les zones horaries dels Estats Units. Els propers Halloween o Castanyades, amb LLuna plena es repetiran als anys 2039, 2058, 2077 i 2096. Cada 19 anys es repeteix aquesta situació.

 

Una curiositat

Una dada curiosa d'aquesta situació que afecta la castanyada i Halloween és que, sempre que hi hagi lluna plena aquesta nit, serà una lluna blava, és a dir, un mes amb dues llunes plenes. I és que, com que el cicle de la lluna plena és de 29 dies i mig, sempre que la lluna sigui plena el dia 31 hi haurà una altra lluna plena el mateix mes.

Cicle lunar de 29 dies i mig?

Segur que molts heu exclamat: "La Lluna té un cicle de 28 dies, m'ho van ensenyar a l'escola!"

La realitat és que el cicle lunar dura exactament 29 d 12 h 44 min 28.016 s de mitjana, és a dir, 29 dies i mig, i no el que ens van dir a la majoria a l'escola!

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut