Cascada d'un núvol en travessar una roca foradada a la Xina

Néstor GómezActualitzat

Des de petits, les formes dels núvols ens han fet volar la imaginació. I és que, de núvols, n'hi ha de moltes menes, varietats i espècies, i això facilita que identifiquem objectes i animals a partir de la silueta o la forma que adopten.

 

Els núvols d'aquestes imatges són del tipus "stratus silvagenitus" (St sil). Són aquells núvols baixos que es formen després de ploure, sobretot en dies una mica càlids, quan la pluja es comença a evaporar i queda enganxada a terra o a un vessant de muntanya.

Però el que realment fa curiosa aquestes imatges de la muntanya de Tianmen, al parc forestal nacional de Zhangjiajie, a la província de Hunan, és l'efecte cascada dels núvols. Aquest forat de la roca es troba a uns 1.300 metres d'altitud i fa d'embut a uns núvols que queden retinguts a un vessant de la muntanya i que s'escolen pel forat cap a l'altre vessant. Aquesta muntanya sempre ha estat una gran atracció per als turistes xinesos, amb els seus paisatges espectaculars, i van saltar a la fama mundial amb la pel·lícula "Avatar", en què van servir d'inspiració per a les escenes del paisatge alienígena.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut