Bioblitz Metropolità (arxiu)

Cap de setmana de Bioblitz Metropolità per als exploradors de la flora i la fauna

Es recupera la normalitat després de l'anterior edició marcada per les restriccions de la pandèmia.

Aquest cap de setmana del 21 i 22 de maig se celebra una nova edició del Bioblitz Metropolità, una activitat que convida la ciutadania a elaborar un cens de biodiversitat als parcs i platges de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). La cinquena edició combinarà les activitats presencials, guiades per naturalistes experts, i el format virtual.

Jugatecambientals

Es faran activitats diverses a les 42 Jugatecambientals, com ara gimcanes per trobar tota mena d'organismes, revisió de capses niu o construcció de menjadors per a ocells. Podeu consultar totes les programacions, horaris i ubicacions en aquest enllaç. Us recomanem que aneu preparats per a la calorada que es preveu tant dissabte com, sobretot, diumenge.

AMB
Bioblitz Metropolità (arxiu)

El Bioblitz a les xarxes socials

D'altra banda, es convida tota la ciutadania a penjar fotografies a les xarxes socials d'espècies de flora i fauna observades als parcs i a les platges metropolitanes al llarg de tot el cap de setmana.  

Els participants han de publicar la fotografia al seu perfil de Twitter o Instagram, etiquetar el perfil @parcsplatgesAMB, fer servir les etiquetes #BioblitzMetropolità22 i indicar en quin parc o platja s'ha fet l'observació, així com el nom de l'espècie, si se sap.

 


L'AMB respondrà els missatges rebuts i indicarà l'espècie corresponent, amb la col·laboració de científics experts. Mireu que les fotografies tinguin prou resolució i detall de l'organisme, intenteu mostrar-lo sencer i amb diferents imatges des de diverses perspectives.

AMB
Bioblitz Metropolità (arxiu)

Les dades obtingudes durant el cap de setmana s'introduiran a les plataformes Ornitho i/o Ocells del Jardí de l'Institut Català d'Ornitologia (ICO), i també quedaran recollides al web de l'AMB a través del Visor de fauna. Serviran per planificar diferents accions, com el manteniment dels prats florits, la instal·lació de capses niu o l'evolució dels sistemes dunars, actuacions previstes dintre del Pla de Millora de la Biodiversitat de l'AMB. Podeu trobar més informació en aquest enllaç.  

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut