Diumenge insegur a partir del migdia

Avís de pluges intenses a bona part de l'interior i a punts del prelitoral

Néstor GómezActualitzat

Seguim amb aquest cap de setmana llarg --si teniu festa dilluns-- amb sol i ruixats. Uns matins per aprofitar i unes tardes per fer seguiment de les imatges del radar. Tindrem una situació atmosfèrica molt semblant a la dels darrers dies. L'anticicló situat al nord del Regne Unit es manté estàtic i permet que tinguem a casa nostra aire fred a les capes mitjanes de l'atmosfera, que dona energia als núvols de tarda. Una situació de ruixats de tarda que tindrà continuïtat fins dimarts entrant.

Tarda de ruixats, Olot (Ramon Calvet )

Diumenge, ruixats al migdia i més tronades durant la tarda

Matí mig ennuvolat o amb sol cap a la costa i a les valls del Prelitoral no es descarta durant la primera meitat del matí algun xàfec al prelitoral i al Prepirineu, cap al migdia amb més intensitat. Tarda molt més inestable amb ruixats i tronades fortes a la Catalunya Central, Pirineu i Prepirineu. També poden estendre's de nou cap al pla de Lleida, Camp de Tarragona i a punts de l'Ebre. A la costa poca pluja s'hi preveu, amb un matí assolellat. Aquest és l'avís de pluges intenses (20 mm en 30 minuts) emès pel Servei Meteorològic de Catalunya, vàlid de les 08 a les 20 h d'aquest diumenge:

Més de 20 mm en 30 minuts (Meteocat)

 

Temperatures estables

Fresca a primera hora, molta humitat a les valls de l'interior i bancs de boira baixa, especialment a la Catalunya Central, Bages, Osona, Noguera i al Prepirineu. Ambient suau o calor moderada cap al migdia. Les temperatures més altes del dia es mouran entre els 23 i els 29º.

Dilluns, més sol al matí i alguns ruixats a la tarda

Com que la situació meteorològica no canvia gaire, tampoc canviarà el temps de dilluns respecte al dels darrers dies. És a dir, tindrem un matí de sol en general. Tarda amb grans nuvolades i xàfecs localment intensos a qualsevol punt del Pirineu, el Prepirineu i nord de la Catalunya central. En principi, la meitat sud del país i bona part de la costa i del prelitoral quedaran lliures de les precipitacions.

Temperatures sense canvis, amb ambient ben agradable al migdia, amb valors fregant a tot estirar els 30º a Ponent i les Terres de l'Ebre.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut