Cap de setmana amb sol, ruixats i retorn a la calor

Néstor GómezActualitzat

Després de cinc dies de pluges, on algunes poblacions han superat els 100 mm, arriba el cap de setmana amb calma al cel. No serà 100% estable, però la situació atmosfèrica no tindrà res a veure amb el temps tan insegur i de ruixats intensos dels darrers dies. Tot i així, hi haurà prou aire fred per fer créixer i desenvolupar grans nuvolades, però no pas arreu.
 

Dissabte, sol i calor

Una atmosfera estable es traduirà en un temps molt assolellat. L'anticicló situat des de fa uns quants dies sobre el Regne Unit afavorirà que ens arribin petites entrades d'aire fred que ajudaran a fer créixer les nuvolades de tarda. Al mateix temps, per les capes inferiors entrarà una mica d'aire més suau, que, juntament amb el sol que lluirà, impulsarà les temperatures cap amunt.

Molt més sol que núvols

El dia serà plenament assolellat des de primera hora del dia. Només de bon matí apareixeran bancs de boira en algunes valls, fruit de les pluges i l'alta humitat dels darrers dies. A partir del migdia creixeran nuvolades sobre el Pirineu que desembocaran a partir del migdia en ruixats dispersos, sobretot cap al vessant nord. No es descarta que algun ruixat aïllat s'escapi a la Noguera, Alta Segarra, Lluçanès, Osona o Garrotxa.

Calor al migdia

Torna la calor a tot l'interior del país amb màximes de 28 ºC, mentre que les més elevades tornaran a superar els 30 °C al pla de Lleida. A la costa, les temperatures diürnes s'enfilaran cap als 25 ºC.

Diumenge, teranyines arreu i ruixats al Pirineu

Serà un dia similar al dissabte, potser amb alguns núvols més. Els ruixats del Pirineu durant la tarda tindran una mica més de cos que els de dissabte i cauran a qualsevol punt del Pirineu. L'ambient serà càlid amb unes màximes que, de nou, superaran els 30 °C a l'interior del país.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut