Cap d'any ens porta més neu i molt vent

Alberto AlcántaraActualitzat

2018 comença amb la bona notícia del pas d'un petit front que reactivarà la nevada al Pirineu. La part negativa és que la precipitació general es farà esperar, i que el dia serà molt ventós. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat els avisos per vent.

Dia de ponent i mestral

El matí serà de mestral i ponent moderat i amb cops forts, al Pirineu, les Terres de l'Ebre i el camp de Tarragona. Però serà al llarg de la tarda quan el vent de l'oest es reforci a gran part del país, fins i tot a zones poc habituals.

Un front fugaç

La ventada arrossegarà núvols a gran velocitat i afavorirà un cel canviant, amb un augment progressiu de la nuvolositat. La nuvolositat més compacta, la que portarà precipitació, es localitzarà al Pirineu i al prepirineu. La pluja i la neu arribaran a partir de la tarda, amb una cota de neu que anirà baixant dels 1.700 als 1.300 metres.

Poc fred

El vent farà pujar la temperatura mínima en alguns indrets, mentre que la màxima baixarà banda, la temperatura màxima baixarà al terç nord, tret de l'Alt Empordà, on pot repuntar una mica. A la resta canviarà poc. Els extrems arribaran als 18 o 19ºC.

I dimarts...

La precipitació continuarà al Pirineu i la temperatura pujarà. Això farà que la cota de neu s'enfili dels 1.300 als 2.200 metres.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut