Efecte òptic de la calor, el miratge (Emili Vilamala)

Calor de rècord aquest cap de setmana: on serà més tòrrid i fins quan

Arriben dies d'ambient tòrrid, com si es tractés de finals de juliol

Néstor GómezActualitzat

Calor insòlita i excepcional és la que s'espera durant el pròxim cap de setmana, sobretot diumenge, que serà el dia més càlid d'aquest període.

Els models meteorològics no afluixen i situen el cap de setmana com el moment àlgid d'aquesta gran calorada, amb màximes al Pirineu de 36 ºC i al pla de Lleida de 39 ºC. I fins i tot hi ha models que eleven la màxima de Lleida i Balaguer cap als 40 ºC, un fet històric si es produís. S'esperen rècords de temperatura màxima al maig a bona part de l'interior del país.

Màximes previstes per diumenge: Barcelona, 29 ºC; Vic, 36 ºC; Girona, 38; Olot, 37; Lleida, 39; Vielha, 33; Tarragona, 27, i Móra d'Ebre, 36 ºC

El mapa mostra la temperatura màxima extrema de cada capital de comarca i aquí en aquest enllaç, trobareu la del vostre municipi.
 


Una calor tan alta que ha fet que Meteocat activés l'avís per calor per temperatures màximes extremes que només es donen un 2% de les vegades.

 

MIreu en la seqüència de mapes, l'arribada de la massa d'aire càlid i de la pols en suspensió per a les pròximes hores i dies

Rècords de calor ja registrats

Aquestes són les poblacions que dimecres van viure el dia més càlid de maig des que se'n tenen dades, amb una antiguitat superior a 10 anys. De totes aquestes dades destaquem els 31,1 ºC de Viladecans per dues raons: la primera, per ser la més alta de maig en 30 anys, i la segona, per superar l'anterior rècord en més d'un grau.

 

Ja han caigut els primers rècords de temperatura màxima de maig i se n'esperen molt més de cara al cap de setmana, sobretot diumenge, que serà el dia en què la calor tocarà sostre amb valors que rondaran els 39-40 ºC.

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut