Califòrnia vol ser un referent en la lluita contra l'escalfament global

Actualitzat

Califòrnia pot servir de referent per aconseguir la reducció de gasos d'efecte hivernacle que es necessita per no agreujar l'escalfament del planeta. Aquest estat nord-americà va començar a ensumar el problema fa uns 70 anys, quan van aparèixer episodis de boira contaminant, l'anomenat boirum o "smog", que van portar riscos evidents per la salut i van afectar el turisme.

L'estat va ser dels primers a nivell internacional que va declarar la guerra als contaminants i va apostar per les normes de control de les emissions dels vehicles. Fins ara, s'han aconseguit importants avenços en la legislació per la lluita contra l'escalfament global, tant sota el mandat de governadors demòcrates com republicans.

La meta és reduir les emissions de gasos a un 80% per sota dels nivells de 1990 per l'any 2050. El governador Jerry Brown es va comprometre a principis d'any a arribar al 40% en 15 anys. La clau, les energies netes.

Califòrnia ha enviat una delegació a la cimera de les Nacions Unides pel canvi climàtic (COP21) de París, amb l'objectiu de convidar als governs municipals i provincials de països de tot el món a fer actuacions a nivell local contra l'escalfament global.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut