Caiguda de les temperatures i neu al Pirineu per als pròxims dies

Es veu un important canvi de temps que començarà dijous. L'ambient de tardor truca a la porta

Néstor GómezActualitzat

Si us agrada l'ambient actual amb unes temperatures màximes de 30 ºC, aprofiteu-lo al màxim. S'acosta una forta davallada de les temperatures que anirà acompanyada de neu al Pirineu. Serà la segona entrada d'aire fred de la temporada, després de la glopada d'aire fred que vam tenir a finals d'agost.

Una gran llengua d'aire fred es despenjarà dimecres des d'Islàndia, dijous envairà el Regne Unit i divendres arribarà al Pirineu. A casa nostra passarà de resquitllada, però serà prou intensa per tenir un bon tast del que és l'ambient de tardor. De ben segur que buscarem, de nou, peces de roba dins l'armari que feia temps que no ens posàvem.

 

Dijous arrenca el canvi de temps, divendres s'assenta i dissabte ens acompanya

Dijous arribarà el sistema frontal que obrirà les portes al gran canvi de temps que farà trontollar la base a la qual s'aferra l'estiu. Un nou embat que tombarà les temperatures entre 8 a 10 graus, entre els valors càlids actuals i els que s'esperen de cara a dissabte.

Les màximes dissabte rondaran els 20 ºC arreu i només a Amposta s'esperen valors de 22 ºC. En el cas de Vielha, la temperatura màxima que s'espera per a dissabte és de només 10 ºC. Mireu l'evolució dels mapes de temperatures a 850 hPa i veureu com arriba l'aire fred.

A més, el canvi de temps anirà acompanyat de pluges que travessaran el país dijous a la tarda i persistiran les precipitacions al Pirineu divendres. Unes precipitacions que deixaran un nou paisatge blanc per sobre dels 2.000 metres i la neu es pot veure a partir dels 1.600 metres, però no agafarà perquè el sòl encara és prou calent.

Però el fenomen destacat d'aquest canvi de temps serà el vent. Un temporal de vent que arrencarà divendres amb cerç i ponent fort a la meitat sud del país. La tramuntana se sentirà més enllà de l'Empordà a partir del vespre de divendres i persistirà gran part de dissabte.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut