La pèrdua de biodiversitat empeny a una extinció massiva d'espècies. L'anterior va acabar amb els dinosaures, aquesta l'empenyem molt més ràpidament

Bolsonaro dispara la desforestació de l'Amazones

Només al maig, la superfície d'arbres talats ha estat com set vegades la de Barcelona

Néstor GómezActualitzat

La selva amazònica passa per la crisi més dura de les últimes dècades, amb una desforestació massiva sota l'administració del president Jair Bolsonaro.

L'Institut Brasiler d'Investigacions Espacials (INPE) ha observat a través del DETER, un sistema de detecció de desforestació en temps real i que  registra les zones desforestades de només una hectàrea, com durant el mes de maig hi ha hagut una desforestació de 739 km², és a dir, una superfície equivalent a set vegades la de la ciutat de Barcelona o com la suma de les superfícies del Barcelonès i el Vallès Occidental.

Un grup d'experts anuncia que la desforestació il·legal ha augmentat per l'aixecament parcial de les mesures protectores fetes sota la presidència de Bolsonaro. La desforestació ha superat els 550 km² respecte al maig del 2018, i això suposa més del doble de la desforestació de fa dos anys. Per Claudio Almeida, cap del programa satel·litari de l'INPE:

"Si aquesta corba ascendent continua, podríem parlar d'un mal any per a la selva amazònica. Els pròxims dos mesos són crítics, i dependrà de quina vigilància que se'n faci"

Les dades obtingudes de satèl·lit se sumen a les preocupacions d'activistes mediambientals que adverteixen que el Govern de Bolsonaro, en només en els cinc mesos que és al càrrec, ha desmantellat les agències de conservació i ha retallat el pressupost de fiscalització ambiental.

Anar al contingut