Bòlid en directe a la càmera del temps de Port Ainé del "TN vespre"

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest dissabte 4 de març, el "TN vespre" ha començat amb una sorpresa en directe: un bòlid ha passat per la càmera del temps de Port Ainé tot just quan el Dani Ramírez hi connectava mentre feia la seva píndola d'avanç de l'espai del temps.

 


Com deia el Dani en la seva piulada, el nostre col·lega Luismi Pérez (@meteomaxima) el va veure i ens va avisar. No va ser l'únic espectador que ho va compartir:

 

De moment, el meteor no ha estat registrat a la Xarxa d'investigació de Bòlids i Meteorits del CSIC. En canvi, en aquesta xarxa coordinada des de l'Institut de Ciències de l'Espai (CSIC-IEEC) sí que trobem avistaments des de Catalunya d'un parell de bòlids més del dia 3 de març, catalogats d'origen esporàdic.

 

Què és un bòlid?

Un bòlid o bola de foc és un estel fugaç molt lluminós, i es produeix quan una roca provinent d'un asteroide o un cometa penetra en l'atmosfera terrestre a velocitat d'entre 10 i 70 km/s. La roca impacta contra l'atmosfera a gran velocitat i per fregament es desintegra parcialment o totalment. Si són roques molt grans, amb una massa superior a desenes de quilograms, poden aterrar a la superfície terrestre en forma de meteorit. Però una roca amb una massa de pocs grams ja genera un bòlid.

Si albireu un bòlid, podeu registrar-lo a través d'aquest formulari.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut