Barcelona ha trencat aquest any 8 rècords de màximes

Néstor GómezActualitzat

Fa temps que ens estem acostumant a batre rècords de temperatura. La realitat ens mostra que la immensa majoria de vegades que se superen rècords es tracta de les temperatures màximes i molt puntualment són les mínimes, per fred. L'escalfament del planeta es deixa sentir en aquest degoteig constant de rècords de calor.

L'Observatori Fabra de Barcelona registra un primer semestre del 2019 de rècords: s'han batut fins a 8 rècords diaris de temperatura màxima. Destaca la setmana de calor extrema que vam viure a finals de juny amb 4 rècords diaris.

El registre de temperatures a l'Observatori Fabra va començar el 1914.. D'aquesta manera, cada dia té més de 100 dades de temperatures màximes. Per exemple, del 10 juliol hi ha 105 registres, un per cada any des del 1914. És així com 8 dies d'aquest 2019 la temperatura màxima ha estat la més alta per a aquest dia concret en 105 anys. Aquí teniu els llistats de dies amb rècord i el valor de la màxima.

En la següent gràfica tenim en gris la temperatura mitjana de cada dia de l'any; en groc el llindar dels valors extrems de la temperatura màxima de cada dia, tant la més alta com la més curta; i la línia vermella fina és la temperatura màxima de cada dia en aquest 2019, on s'identifica els dies amb temperatura rècord.

 

Anar al contingut