Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Austràlia rep l'embat de dos ciclons

Actualitzat

Els serveis d'emergència han avisat la població de pluges torrencials, inundacions, vents destructius i mala mar pels dos ciclons que han arribat pel nord: "Lam" i "Marcia.

 

 

El cicló "Lam" ha tocat terra ferma al Territori del Nord, a uns 300 km a l'est de Darwin, com a cicló de categoria quatre, segons l'Oficina Meteorològica australiana. El sistema tropical ha sacsejat comunitats insulars remotes i ha causat danys generalitzats abans de tocar terra. El "Lam" ha obligat a evacuar unes 350 persones de les illes més exposades al pas del cicló.

El segon cicló tropical, "Marcia", ha tocat terra amb categoria cinc i ha passat per sobre de Rockhampton, a Queensland. S'han registrat vents amb ratxes de més de 200 Km/h. Els serveis d'emergències de l'estat de Queensland van lliurar més de 7.000 sacs de sorra per ajudar a consolidar les cases i aparadors i va aconsellar als residents buscar terrenys elevats on passar el temporal.

Les ciutats costaneres del nord i est d'Austràlia han estat avisades d'inundacions per onades destructives i per marees altes, que poden ser les més altes de l'any. Nombroses platges estan tancades.

L'últim butlletí del matí de divendres indica que el "Lam" s'ha degradat molt ràpid, i ja és una depressió tropical. El "Marcia" es mantenia com a cicló tropical de categoria 2, amb vents sostinguts 110 km/h i ràfegues de fins a 155 km/h. El cicló es movia cap al sud-est a 19 km/h.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut