Imatge satèl·lit d'Arthur

Arthur, la primera tempesta tropical de la temporada a l'Atlàntic

Néstor GómezActualitzat

Quan falten poc més de 10 dies per donar el tret de sortida a la temporada d'hucarans a l'Atlàntic, que arrenca l'1 de juny, se n'ha format un, l'Arthur.

En una temporada d'huracans 2020 que s'estima que sigui molt activa, ha aparegut l'Arthur pocs dies abans de l'inici de la temporada, que comença l'1 de juny i que acabarà el 30 de novembre. La primera tempesta tropical del 2020 a l'Atlàntic s'ha format davant de la costa est dels Estats Units i no ha tocat terra, però sí que se n'ha sentit els efectes amb vents de fins a 85 km/h, pluges intenses i corrents marins a Carolina del Nord. Després de viatjar ahir paral·lel a la costa, ara s'allunya i inicia una traça en forma d'arc cap a l'interior de l'Atlàntic.

 

Tal com va succeint durant els darrers anys, la primera tempesta tropical de 2020 s'ha avançat a l'inici oficial de la temporada. Algunes veus plantegen la necessitat d'actualitzar el calendari a la nova realitat del planeta, afectat per l'escalfament. De fet, s'ha avançat durant els darrers 5 anys, des del 2015.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
Anar al contingut