Arriben dies amb fred de cru hivern

La primera entrada d'aire fred de l'any ens portarà temperatures de ple hivern, vent, mala mar i neu a la Vall d'Aran

Gemma PuigActualitzat

Som a la segona setmana de gener i, de moment, el fred d'hivern encara no s'ha fet notar a tot arreu, tret de Ponent, on la boira ha mantingut les temperatures ben frenades durant molts dies.

L'anticicló es desplaça cap a l'oest i això permetrà que, aquesta setmana, sobretot de cara dijous i divendres, arribi aire molt més fred. Tot plegat amb vent del nord i nord-est i amb temporal marítim.

L'aire fred àrtic que ens arribarà serà força sec i, per tant, ens portarà més fred que cap altra cosa. En els mapes de 850 hPa a .1500 m, la temperatura avui se situa a 4ºC , i entre dijous i divendres la temperatura baixarà cap als -7 i -8ºC. Per tant, es notarà –i força– el descens del termòmetre a tot arreu, sobretot al Pirineu.

Ens arribaran poques precipitacions i, a més, quedaran clarament restringides a la cara nord del Pirineu, principalment durant la nit i matinada de dimecres a dijous. A les Balears és on s'esperen més precipitacions, i caldrà veure si n'acabaran arribant al litoral central de matinada o a primera hora de dijous.

Tindrem molt de fred acompanyat de fortes ventades, tramuntana a l'Empordà, mestral a l'Ebre i a les cotes altes del Pirineu. I un fort temporal marítim, sobretot entre el golf de Lleó i el nord de Menorca.

Aquesta entrada d'aire fred sí que ha portat precipitacions al centre i l'est d'Europa. A les xarxes socials podem veure com la neu ha arribat a alguns sectors:

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut