Arriba el desembre congelat... congelat arriba

Actualitzat

Imatges, Marc Solé, pic de Bastiments, 2.881 m

El desembre arriba, com diu la tradició, congelat. Després d'un mes de novembre que ha estat rècord per calor a l'Observatori Fabra de Barcelona des de 1914 –aquest mes que acaba ha estat 2,9 graus per sobre de la temperatura mitjana–, el desembre portarà un descens acusat de les temperatures i nevades al Pirineu.

Aquí teniu els mapes de temperatures a 850 hPa, de referència per valorar la intensitat de les masses d'aire que ens envaeixen, on baixaran dels 5 ºC d'avui a -3 durant els propers dies. De fet, pel que resta de setmana tindrem un ambient hivernal.

us mostren el descens de les temperatures que tindrem de cara a dimecres al migdia. Un descens marcat arreu, tret del pla de Lleida on amb les boires dissipades, les temperatures seran molt similars als darrers dies. Al Pirineu les màximes rondaran els 5 ºC, a l'interior els 10 i a la costa els 15 ºC.

 

El Pirineu ja ha començat a cobrir-se de neu, i les nevades seran més importants encara els pròxims dies, per la qual cosa la quantitat de neu augmentarà força. Fins diumenge cauran més de 20 cm més al Pirineu Oriental i gairebé un metre de neu nova a l'Alt Pirineu i a l'Aran.

Mapa de neu total acumulada, en cm de neu, fins a les 7 del matí de diumenge

Les gelades es deixaran sentir les pròximes matinades, i la nit dimecres a dijous les temperatures estaran per sota dels zero graus a la major part de l'interior del país.

Temperatura prevista a les 7 del matí de dijous

Aquests mapes es poden consultar al portal d'"El temps".

Les boires seran presents i gebradores les pròximes matinades, i caldrà recordar que el canvi de mes i l'arribada de desembre ens portarà un ambient congelat.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut