Arrenca el juliol amb calor sufocant, valors de 38 ºC

Ja tenim aquí el dia més càlid del 2020 a Catalunya, que supera els 36,5 ºC del 27 de juny a Vinebre

Néstor GómezActualitzat

Avui, dia 100% estival amb arribada d'un sistema frontal esquifit a darrera hora del dia que incrementarà l'aparició de ruixats al Pirineu. Aquest front, que arribarà a darrera hora, servirà més per tombar una mica la calor que no pas per treure la pols de terrasses i carrers amb pluja.

Temps de platja i piscines (Mariona Rifà)

Pic de calor amb màximes de 38 ºC

Tenim el dia més càlid de tot aquest any, un inici de juliol que arrenca amb força. Ara bé, la calor intensa i sufocant del primer dia no durarà pas i baixarà dijous. La calor serà molt intensa a les comarques del pla de Lleida i de l'interior de les Terres de l'Ebre, amb uns valors que rondaran els 38 ºC. Una situació de calor que ha impulsat Meteocat a activar l'avís de calor en aquestes àrees. A la Catalunya central, les màximes es mouran entre els 35 i els 38 ºC.

Canvi de temps a darrera hora

El dia serà radiant de sol, després d'una matinada amb ruixats al Pirineu que desfilaran i marxaran. Com cada dia, a partir del migdia creixeran núvols al Pirineu i deixaran alguns ruixats puntuals a les cotes més elevades. Ara bé, els ruixats no desapareixeran durant el vespre. Ben bé, tot el contrari: l'arribada d'un sistema frontal reactivarà els ruixats a Ponent i al Pirineu de les comarques de Lleida.

I els propers dies...

Dijous tornaran els ruixats i les tempestes dins i fora del Pirineu. En canvi, la resta de la setmana serà molt més tranquil·la.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut