Arcs de Sant Martí des del Montsià al Baix Llobregat

Un fenomen òptic que atreu grans i petits

Néstor GómezActualitzat

Avui el dia s'ha lleva amb un gran premi als ulls, un arc de Sant Martí. Bé, de fet, no només un, sinó tants com tantes persones l'han vist al llarg de la costa catalana. S'han observat al delta de l'Ebre, a la Costa Daurada i a la costa central, de la mà de les pluges que aquesta matí s'han presentat a la meitat sud del país.

Arc de Sant Martí a Sant Sadurní d'Anoia (Lourdes Barcenas)

Aquí teniu un recull d'imatges dels arcs de Sant Martí d'aquest matí, amb el nom "Matí amb colors, la fusió perfecta entre el sol i la pluja". En el cas de Martorell i el Vendrell, l'arc de Sant Martí que s'ha observat ha estat doble.

Doble arc de Sant Martí al Vendrell (Àngels Rodon)

Com es forma l'arc de Sant Martí

Quan la llum del sol incideix a les gotes d'aigua, aquesta fa de prisma i descompon la llum blanca en els set colors bàsics, que són els que formen l'arc. El radi de l'arc principal, que sol ser molt brillant, és entre els 40º, amb el color violeta a l'interior, i els 42º, amb el vermell a l'exterior. Els colors de l'arc seran més vius com més grosses siguin les gotes d'aigua. A més a més, si us hi fixeu, una característica és que és més brillant l'interior de l'arc que no pas l'exterior.

A la següent notícia, l'explicació del per què del doble arc de Sant Martí, i te'n mostrem un d'excepcional i curiós.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut