Arc de Sant Martí vermell al llac Päijänne de Finlàndia

Alberto AlcántaraActualitzat

Els arcs de Sant Martí són un dels fenòmens meteorològics més fotografiats arreu del món, però avui uns ensenyem un arc que costa més de veure: un arc de Sant Martí vermell.

Arc de Sant Martí vermell al llac Päijänne de Finlàndia (Aviv Junno)

L'arc vermell no és més que una varietat de l'arc de Sant Martí, es forma de la mateixa manera, però necessita que el sol estigui molt baix, a la sortida o a la posta.

Quan el so està baix, els raigs de llum han de travessar una part molt més gran de l'atmosfera que no pas quan està a dalt de tot del cel. Al llarg d'aquest llarg viatge, els components blaus i verds dels raigs solars es dispersen per la interacció amb les molècules d'aire i pols, mentre que els que persisteixen són els colors que tenen una longitud d'ona més llarga, com els vermells i els grocs. Per això en les albades i les postes de sol predominen aquestes tonalitats "enceses", i aquesta característica també es reflecteix en l'arc de Sant Martí.

La imatge va ser gravada l'11 de juliol per Aviv Junno, un pescador que navegava pel llac Päijänne, a Finlàndia, un indret situat a uns 160 quilòmetres al nord d'Hèlsinki.


La varietat d'efectes que presenten els arcs de Sant Martí és sorprenent: potser recordeu aquest espectacle que es va fotografiar al Pallars Jussà, el maig de 2018.

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut