Arbres caiguts pel vent i calamarsades, efectes de les tempestes

Alberto AlcántaraActualitzat

Les tempestes ja han arribat, i ho han fet de manera estrepitosa en alguns indrets: abundant aparell elèctric, pedra i fortes ventades. També van caure alguns ruixats destacats:  Amposta (37 mm), Tivissa (19 mm), Gandesa (19 mm) o El Poal (17 mm), segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Les ventades associades als fenòmens de tempesta van deixar alguns cops molt significatius, com podem veure en el següent mapa. Destaquem cops de 122 km/h a l'estació de Talarn de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). De les dades del SMC destaquem 102 km/h a Boí o 95 km/h a Alguaire. Finalment, a l'estació de Meteoclimatic de Balaguer, el cop màxim va arribar als 98 km/h.

 

En el cas del Pallars Jussà, les ventades van causar alguns desperfectes, com mostren aquestes fotografies de Jordi Peró, fetes a diversos indrets de la comarca: Talarn,Tremp i Vilamitjana.

També van haver-hi ventades amb cops d'entre 50 i 75 km/h al pla d'Urgell, com mostren aquestes fotografies dels danys als cultius de poma i pera en algunes finques d' Ivars d'Urgell.

Pel que fa a la calamarsa, tenim notícies d'aquest fenomen associat a les tempestes a la Terra Alta i també a la comarca del Matarranya, en concret a les localitats d'Horta de Sant Joan i La Fresneda. La tempesta d'Horta de Sant Joan va deixar cops de vent de 50 km/h i precipitacions de 12 mm (SMC). Hi ha danys a les vinyes, oliveres i ametllers de la zona.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut