Ara veurem moltes formigues amb ales

Tomàs MolinaActualitzat

Imatges de Sergi Castro, Vilobí d'Onyar

Hi ha situacions que es repeteixen cada any, però que sovint tenen la capacitat de sorprendre'ns cada vegada que es repeteixen.

A la primavera, sobtadament ens veiem envoltats per formigues amb ales que es posen a sobre dels cotxes, o entren a casa. Les formigues en realitat són insectes amb ales, tot i que les formigues obreres, les que corren amunt i avall per terra buscant menjar, no les desenvolupen. Els mascles i les femelles que neixen per la reproducció del formiguer sí que tenen ales i les utilitzen per buscar la parella i un nou indret per fundar un formiguer.

A la primavera, normalment en moments de ruixats o de pluges, que els faciliten un terra més esponjós, amb forats, moltes vegades a la posta de sol o al matí les formigues amb ales emprenen massivament el vol per intentar aparellar-se.

Aquest moment l'aprofiten les orenetes i d'altres ocells per volar arran de terra i alimentar-se de les formigues.

 

L'espècie de formiga que més freqüentment veiem als mesos d'abril i maig i a la tardor, són les del gènere "Messor", que fan més d'un centímetre de llargada i que criden molt l'atenció quan les veiem.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut