Almenys una dona morta en una esllavissada a l'illa italiana d'Ischia

Continua la cerca d'una desena de persones desaparegudes quan unes pluges torrencials han arrasat el nord d'aquesta illa, situada davant del golf de Nàpols

RedaccióActualitzat

Els equips de rescat continuen buscant entre una desena i una dotzena de persones desaparegudes en la forta tempesta caiguda a l'illa italiana d'Ischia la matinada de dissabte.

Aquest diumenge, les condicions meteorològiques han millorat i ha sortit el sol, cosa que facilita les tasques de cerca i neteja.

Una forta riuada i una gran esllavissada causades per les pluges torrencials han provocat almenys una víctima mortal, una dona de 31 anys, i han deixat una vintena de cases destruïdes, carrers plens de fang i de materials acumulats, arbres arrencats de soca-rel i cotxes i autocars arrossegats fins al mar.

Cases arrasades per l'esllavissada (Reuters/Ciro de Luca)
L'esllavissada ha fet desaparèixer una vintena de cases (Reuters/Ciro de Luca)

L'esllavissada ha passat a Casamicciola Terme, al nord d'aquesta illa, situada davant la costa de Nàpols, on 200 veïns han estat evacuats.

Cap a les 5 de la matinada, una part d'una muntanya ha cedit i s'ha precipitat arrossegant almenys una vintena de cases.

Una dona mira des del balcó els efectes de la forta tempesta caiguda a Ischia (Reuters/Ciro de Luca)
Els equips d'emergència traslladen una persona ferida (Reuters/Carabinieri)

Els equips d'emergència ja treballen en la cerca dels desapareguts i en la neteja dels carrers, plens de fang, pedres, vegetació i altres materials arrossegats per la força de l'aigua; també vehicles.

Aquest diumenge s'ha incorporat a les tasques un vaixell de la Guàrdia Costanera, davant la possibilitat que hi pugui haver cossos al mar.

La dona morta es deia Eleonora i l'han trobat sepultada en una plaça cèntrica de Casamicciola Terme, on treballava de dependenta i vivia amb el seu xicot, que està entre les persones desaparegudes.

Carrer ple de fang, pedres i altres materials arrossegats per la tempesta (Reuters/Ciro de Luca)
Cotxes i arbres han quedat acumulats en un carrer d'Ischia (Reuters/Ciro de Luca)

El ministre de l'Interior, Matteo Piantedosi, va informar de la desaparició d'una dotzena de persones, però no de l'existència de víctimes mortals, cosa que va enfrontar dos ministres del govern italià, perquè Matteo Salvini, vicepresident i ministre d'Infraestructures, va informar que hi havia almenys vuit persones mortes, però Piantedosi va desmentir-lo dient que no hi havia morts confirmades.

La descoberta de la dona morta, l'única víctima mortal confirmada fins ara, va ser posterior.

Treballs de neteja de l'acumulació de fang, materials i vehicles arrossegats per la força de l'aigua (Reuters/Ciro de Luca)
Cotxes semienterrats en una platja d'Ischia (Reuters/Ciro de Luca)

El ministre de l'Interior també ha remarcat que "la situació és molt difícil perquè es tracta de persones que segurament són sota el fang".

Arran de la magnitud de la situació generada per la forta tempesta, els equips d'emergència han estat reforçats per efectius arribats des d'altres regions d'Itàlia.

Pertinences enfangades davant d'una casa que s'ha inundat (Reuters/Ciro de Luca)
El fang i les restes de vegetació omplen un carrer d'Ischia després de la tempesta (Reuters/Carabinieri)

Hi ha una vintena d'edificis ensorrats i les autoritats italianes demanen a la població que no surti de casa. Els bombers italians han publicat unes imatges en què es veu l'efecte devastador de l'aigua.


Aquest matí han sobrevolat la zona afectada per inspeccionar els danys.


A Casamicciola Terme, els equips de rescat miren d'arribar a l'Hotel Terme Manzi, on hi ha persones que no poden sortir per l'acumulació de fang a l'exterior.

L'esllavissada ha deixat descavalcada aquesta casa (Reuters/Ciro de Luca)

La forta tempesta va deixar diverses poblacions sense llum ni aigua, també.

L'illa d'Ischia és una de les principals atraccions turístiques d'Itàlia durant l'estiu.


El seu origen volcànic fa que hi hagi pendents pronunciats i que hi pugui haver aquest tipus d'esllavissades. L'últim gran moviment de terres va passar el 2009.

ARXIVAT A:
Itàlia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut