Almenys nou morts a Corea del Sud pel pas de la tempesta tropical Mitag

Alberto AlcántaraActualitzat

Almenys nou persones han mort com a conseqüència del pas de la tempesta tropical Mitag per Corea del Sud aquest dijous, segons informacions del Ministeri de l'interior. Es tem que hi hagi més víctimes perquè hi ha almenys quatre persones desaparegudes.

El Mitag ha deixat fins a 500 mm de pluja en zones del sud. Un dels indrets més afectats per les pluges ha estat Changwon, al sud-est del país. Més de 100 vivendes i altres estructures privades van quedar inundades.

La tempesta ha provocat esllavissades de terra. Més de 40.000 llars van patir talls de llums, però més del 80% ja han recuperat l'electricitat. Més de 1.500 persones van ser evacuades en les regions del sud-est del país.

De cara a les pròximes hores, el Mitag avançarà cap al nord-est. Tornarà a tocar terra al nord de l'Illa japonesa de Honsu. Previsiblement, mantindrà la categoria de tempesta tropical.


Tifó de categoria 2

El Mitag va assolir la categoria de tifó fa uns dies, abans d'arribar a Taiwan sense tocar terra. En aquesta illa, el tifó s'ha relacionat amb l'enfonsament d'un pont, que va causar quatre morts.

 

 

 

 

El tifó va viatjar seguint la costa taiwanesa i va continuar en paral·lel per la costa xinesa, passant molt a prop de Xangai.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut