Alerta vermella per l'erupció del volcà Stromboli

RedaccióActualitzat

Protecció Civil d'Itàlia ha apujat el nivell d'alerta del volcà Stromboli a vermell després d'un augment significatiu de l'activitat volcànica. Durant les últimes hores, el flux piroclàstic ha baixat del volcà i ha arribat a la línia de costa, fins a endinsar-se al mar.

 

El pas del nivell d'alerta s'ha basat en els informes de les entitats que vigilen l'activitat volcànica, principalment l'Institut Nacional de Geofísica i Vulcanologia.

El volcà Stromboli, aquesta setmana (Xavi Vidal)

Un volcà força actiu

L'Stromboli està situat a l'illa amb el mateix nom, una de les set que formen l'arxipèlag de les Eòlies. És un dels més actius del món. De fet, dona nom a un tipus d'activitat volcànica explosiva (erupcions estrombolianes). Té una activitat ordinària, amb explosions que llancen material i fum fins a un centenar de metres d'alçada.


A banda, de manera periòdica, el volcà augmenta l'activitat i presenta explosions més grans, capaces d'emetre material més pesant que pot afectar els nuclis poblats, i colades de lava més grans que flueixen per un vessant del volcà anomenat Sciara del Fuoco.
 


Els dos nuclis habitats de l'illa, Stromboli i Ginostra, estan situats al nord-est i sud-oest respectivament. Hi ha uns 400 habitants, tot i que a l'estiu la població es pot multiplicar per 10.  


Pendents de l'Etna

Al mateix temps, l'activitat volcànica també s'ha intensificat a l'Etna, a Sicília, fet que ha obligat a tancar temporalment l'aeroport de Catània.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut