Alerta vermella a la costa pel temporal de mar, amb onades de més de 10 metres d'alçada

Néstor GómezActualitzat

Dia de temporal dur al llarg de tota la costa catalana. Meteocat té activat l'avís per estat de la mar amb onades superiors als 4 metres al llarg de tota la costa i s'eleva a perill molt alt a partir del migdia amb onades que poden superar els 7 metres d'alçada i amb una notable mar de fons de l'est.

 
 
Llevantada amb mala mar a l'Escala (Carme Martín)

Les grans onades es desplaçaran de la Costa Brava a la Daurada

Si bé durant la matinada el temporal de mar ha afluixat una mica respecte a les grans onades d'ahir a la tarda i al vespre, s'espera que durant les immediates hores torni a incrementar-se l'onatge. Durant el matí, s'esperen les grans onades a la Costa Brava, amb onades significants superiors als 5 metres, és a dir, un terç de les onades més altes superaran els 5 metres, i s'esperen onades màximes que superin els 7 metres. Unes onades que al migdia de dimarts han arribar a la boia del cap de Creus als 12,75 metres, la més alta d'aquest temporal, registrada a les 15 hores. I a boia de Barcelona va arribar a 10 metres al vespre.

Al llarg de la tarda, el gruix de les onades es desplaçaran cap a la Costa Central i, durant el vespre, les onades més altes arribaran a la Costa Daurada i al delta de l'Ebre.

Onades superiors als 8 metres a la Costa Brava

Durant la segona meitat d'aquest dilluns es van registrar les onades més altes, segons dades de les boies de Ports de l'Estat situades davant la costa catalana, amb registres de 8,72 metres al cap de Begur a les 14.00 h. En el cas de la boia de Barcelona, va arribar a una onada màxima de 6,2 metres a les 17.00 h i davant de Tarragona als 2,10 metres a les 21.00 h. Unes onades que tornaran a ser molt altes durant aquesta jornada.

Aquí teniu un recull de les imatges dels temporals que ens heu fet arribar:

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut