Desactivada l'alerta de tsunami a Alaska per un gran terratrèmol de magnitud 8,2

El terratrèmol, de magnitud 8,2, és igual que el de l'any 1938

Néstor GómezActualitzat

A les 10.15 del matí, hora nostra, hi ha hagut un fort terratrèmol al sud-est de Perryville, a Alaska, de magnitud 8,2, a una profunditat de 32 km. El gran sisme ha tingut set rèpliques, dues de les quals amb una magnitud superior a 6.

 

Immediatament, s'ha activat l'avís de tsunami a l'estat nord-americà i s'ha augmentat la vigilància al Pacífic, entre el golf d'Alaska i les illes Aleutianes. El Centre Nacional de Perill de Tsunami (NTWC) ha activat les alarmes entre les zones costaneres del Pacífic de Hinchinbrook i Unimak. Fins al moment no s'ha informat de pèrdues de bens o vides. Aquesta tarda, s'ha desactivat l'alterta de tsunami a tot el territori.

 

 

Aquesta zona del Pacífic nord forma part del Cinturó de Foc, en el qual els sismes són freqüents pel contacte entre la placa pacífica i la nord-americana. Des del 1900 hi ha hagut vuit terratrèmols de magnitud igual o superior a 7. Els darrers més intensos en aquesta zona van ser:

  • Magnitud 7,8: el 29 de juliol del 2020
  • Magnitud 7,6: el 19 d'octubre del 2020

El 10 de novembre del 1938 també hi va haver un terratrèmol de magnitud 8,2 i va produir un petit tsunami que a arribar a Hilo, Hawaii, a uns 2.500 km del seu punt d'origen, sense causar danys personals ni materials. Ara bé, la fossa d'Alaska-Aleutiana va acollir el segon sisme més gran mai registrat amb instrumentació moderna, que va arribar a una magnitud de 9,2, el 27 de març del 1964.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut