Aiguats extraordinaris a Occitània: més de 500 mm en 24 hores

Alberto AlcántaraActualitzat

Els últims dos dies han estat de màxima inestabilitat a l'entorn del Mediterrani Occidental. Els aiguats que van afectar divendres el País Valencià i Catalunya també han arribat al sud-est de França, on dissabte es van registrar grans quantitats de pluja. Una de les zones més afectades va ser el departament d'Erau, a la regió d'Occitània.

 

Registres excepcionals

Les pluges acumulades en aquest sector de França van superar amb escreix els 100 mm registrats a les Terres de l'Ebre. Parlem de quantitats que han batut rècords regionals, de fins a més de 500 mm en 24 hores, com és el cas de Tiudaç (Roqueredonde), uns 70 quilòmetres al nord-oest de la capital occitana, Montpeller. És més pluja que tota la registrada a París des de principi d'any.

 

 

El municipi de Los Plans va superar els 470 mm en 24 hores, dels quals uns 420 van caure en 12 hores. Los Plans és uns 60 quilòmetres al nord-oest de Montpeller.

 

 

A Sant Martin de Londras, a uns 70 quilòmetres al nord de la capital, els efectes de les extraordinàires pluges van ser ben visibles. Reporten una riuada al centre del poble, amb un nivell de l'aigua que va arribar a superar el metre d'alçada.

 

 

També es van reportar altres fenòmens de temps violent, com ara dues tubes al pic de Sant Lop. És probable que una d'elles toqués terra i, per tant, arribés a ser un tornado.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut