Sol i calor a la platja de Barcelona (Eva Gimeno)

A una dècima dels 30 ºC però amb 4 rècords de calor per a l'abril

Alberto Alcántara

Dissabte ens vam quedar a tocar dels 30 ºC oficials, però es van batre 3 rècords de calor per a un mes d'abril en estacions de la Xarxa d'Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA) amb més de 10 anys de dades, segons ha comunicat el Servei Meteorològic de Catalunya.

Les estacions que han registrat rècord, per poques dècimes, han estat Tarragona (28,1 ºC), Vila-rodona (28 ºC) i Viladecans (27,3 ºC). D'altra banda, a la Bisbal del Penedès s'ha igualat el rècord del mes (28,6 ºC).  

 

 

30 ºC oficiosos

Sí que es van assolir els 30 ºC en estacions d'altres xarxes meteorològiques (Meteoclimatic, ClimaMeteoInfo, MeteodadesTV3). Per exemple a Sant Andreu de la Barca (30,9 ºC), Olesa de Montserrat (30,4 ºC), Gurb (30,2 ºC), Castellbell i el Vilar (30,2ºC) o Sant Vicenç de Castellet (30ºC). De les estacions de la XEMA, el valor màxim va ser el de Castellbisbal (29,9 ºC). Per una dècima no hi van caure els primers 30º.

Aquest és el mapa de temperatura màxima registrada aquest dissabte.

Temperatura màxima registrada el 16/04/2022 (TV3)

Descens de la temperatura

Per registrar els primers 30 ºC caldrà esperar. Aquest diumenge, la temperatura està baixant respecte a ahir. Mireu la comparativa una mica abans del migdia.


I aquesta pròxima setmana continuarem amb una tendència a la baixa. De fet, dilluns serà l'últim dia amb valors per sobre de la mitjana. Així ho mostra el meteograma de la ciutat de Barcelona, on podeu seguir la baixada de la temperatura en el nivell de referència de 850 hPa (línia vermella), comparat amb la temperatura normal per a l'època (línia negra).

Meteograma de la ciutat de Barcelona(TVC)

 

Anar al contingut