Tarda de pressions més baixes i temps assolellat, però amb algunes boires persistents

Dissabte, les pressions tornen a baixar, després d'un divendres amb valors sobre la barrera dels 1040 hPa. Tot i que el centre de l'anticicló s'allunya, l'estabilitat persisteix. La tarda continuarà assolellada o emboirada. Els canvis arribaran de cara a diumenge, amb més núvols i més vent

Néstor GómezActualitzat

La retirada del centre de l'anticicló cap a les Açores està tenint un efecte normalitzador de la pressió, però al mateix temps garanteix la continuïtat de les condicions de poc moviment atmosfèric dels últims dies.

Les boires o els núvols baixos s'han mantingut a la Depressió Central durant el matí, i cap a l'oest no s'acabaran d'aixecar en tot el dia. En general, la tarda serà de sol, a tot estirar amb alguns núvols prims a l'extrem nord, i alguns núvols més compactes al final del dia i a la matinada cap a la vall d'Aran.

Les gebrades i les glaçades han tingut més dificultats per aparèixer a primera hora: les temperatures mínimes han estat més altes en general. La inversió tèrmica s'ha reduït en alguns indrets, però encara ha estat significativa a molts d'altres. Fins al migdia, bufarà una mica de mestral a les Terres de l'Ebre i també algun cop moderat al principi del matí al sud  de Barcelona.

L'ambient al migdia serà suau on domini el sol, amb temperatures més elevades que les de divendres. Les màximes més altes del dia tocaran els 20 o 21 ºC. De nou, el indrets emboirats conservaran l'ambient de rigorós hivern.

I diumenge...

Arribarà un front amb mestral i tramuntana. Farà davallar les temperatures al Pirineu i portarà una mica de neu al vessant nord, amb una cota en descens des dels 1.900 als 1.100 metres.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut