Estany de Malniu glaçat, la Cerdanya (Carles Ferrer)

7 indrets on es poden fer raquetes de neu aquest cap de setmana

Néstor GómezActualitzat

Si bé fa més de 30 dies que no neva amb quantitat i la nevada de la setmana passada va passar de puntetes pel Pirineu Oriental, encara hi ha prou neu per practicar raquetes de neu. Les raquetes de neu no només serveixen per quan hi ha grans gruixos, sinó també quan hi ha gel, ja que els grampons que hi ha sota ens evitaran lliscades i caigudes.

Són nombroses les fotografies que hem rebut dels espectadors fent raquetes de neu. Però la veritat és que cal que prepareu una mica l'excursió i busqueu els millors indrets segons on teniu prevista la destinació. El que realment és important és anar al vessant nord. Zones on, malgrat la temperatura disparada de les darreres setmanes, encara hi ha gruixos espectaculars. Fugiu del vessant sud, cara de solana, on només trobareu la neu a cotes molt altes i de forma discontínua.

A quina altitud hi ha neu?

A grans trets, al vessant sud no n'hi ha prou per fer raquetes en zones segures, ja que la neu és contínua per sobre dels 2.600 metres. Així que a la cara sud només es troba en canaleres. Ara bé, en cares nord, per sobre els 2.000 metres, en podreu trobar sense problemes, sobretot en zones boscoses o pistes, sense necessitat d'anar a zones de prat alpí.

7 llocs on practicar raquetes de neu

  • ♦ Guils Fontanera, la zona dels Clots i cap a l'estany de Malniu.
  • ♦ Tuixent - la Vansa, cap a la zona de Prat Llong.
  • ♦ Àreu, cap al pla de Boet.
  • ♦ Portainé, cap a la Torreta de l'Orri.
  • ♦ Espot, a l'estany de Sant Maurici.
  • ♦ Vall de Boí, a partir del Planell d'Aigüestortes
  • ♦ Vall d'Aran, qualsevol vall orientada a nord

 

 

 

 

Anar al contingut