Més de 20 morts a la República Dominicana per pluges torrencials superiors als 400 mm en un dia

Redacció méteoActualitzat

La República Dominicana està en període de dol de tres dies, de dilluns a dimecres, per la mort de 24 persones a conseqüència de les pluges torrencials que van caure des de divendres al país. Aquesta situació de pluges intenses ha provocat el desplaçament de més de 8.000 persones.

Les intenses precipitacions van causar inundacions en zones urbanes i rurals amb l'ensorrament de ponts, la caiguda d'arbres i torres elèctriques i l'enfonsament d'un pas a nivell a la mateixa capital. Un dels accidents més catastròfics va ser fruit de la caiguda d'un mur que va provocar la mort de nou persones al centre de Santo Domingo.

Imatge satèl·lit Aqua i Terra del 18 de novembre del 2023 (NASA)

La precipitació va ser de tal magnitud que va descarregar 431 l/m² en punts de la regió sud i sud-oest de la República Dominicana. És el doble del que hi sol ploure en tot un mes de novembre. Gran part del país es troba en alerta. 30 de les 32 províncies tenen alertes activades, de les quals 14 s'han elevat a escala vermella, davant d'unes pluges que continuaran en aquest inici de setmana.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut