170 trens diaris funcionaran amb energia eòlica a Bèlgica

Alberto AlcántaraActualitzat

L'energia generada per un nou parc de turbines eòliques ha començat a impulsar 170 trens al dia al corredor Lovaina-Lieja, a Bèlgica. L'operador de la xarxa ferroviària, Infrobel, va fer la connexió amb la xarxa d'energia eòlica aquest dissabte.

Les 7 turbines que funcionen actualment al parc generaran una producció anual estimada de 35.000 megawatts. Prop de dos terços dels 14 megawatts d'energia eòlica diària produïda aniran a la xarxa de trens. L'altre terç es destinarà a la xarxa elèctrica local.

Durant els propers dos anys, s'instal·laran 18 aerogeneradors més. Amb un total de 25, el parc esdevindrà un dels més grans sobre terra a Bèlgica.

Energia verda

Aquest no és el primer projecte d'energia verda per al sistema ferroviari. El 2011, es va cobrir amb més de 16.000 panells solars un túnel de 3,5 km de longitud a prop d'Anvers. L'energia solar generada alimenta una ruta de tren d'alta velocitat que connecta Amsterdam a Brussel·les i París.

Malgrat el clima plujós i l'habitual cel ennuvolat a Bèlgica, els panells solars produeixen més de 3.600 megawatts d'energia a l'any, una quantitat suficient per abastir a més de 1.000 habitatges.

Els aerogeneradors produiran molt més, fins i tot per cobrir les necessitats de 10.000 llars a l'any.  La companyia d'electricitat Electrabel, té un objectiu de duplicar la producció d'energia eòlica per a l'any 2020. En aquest moment hi ha 119 turbines eòliques en terra a Bèlgica.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut