"100 anys mirant el cel", l'exposició que commemora el centenari de l'SMC

Néstor GómezActualitzat

Es commemora el centenari del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) amb una exposició oberta a tothom sota el títol "100 anys mirant el cel" al Palau Robert de Barcelona fins al 16 de gener. Si sou amants, aficionats o professionals del món de la meteorologia teniu una exposició a la qual no podeu faltar.

La inauguració de l'exposició de dijous a la tarda va anar a càrrec de Teresa Jordà, consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i d'Eliseu Vilaclara, director de l'SMC, que van posar de relleu el paper de l'SMC durant les dues etapes que ha viscut. A més, reivindiquen que l'SMC sigui l'únic estament oficial de meteorologia al país, cosa que no passa actuament, on hi ha camps de la meteorologia que es troben sota la batuta del govern estatal, com és el cas de la meteorologia aeronàutica dels aeroports.

 

L'exposició fa un recorregut per la història del Servei Meteorològic de Catalunya des dels seus orígens el 1921, subratlla i reconeix la feina feta amb excel·lència pels pioners de la institució i el paper fonamental que va viure en aquella primera etapa de 18 anys fins que, malauradament, va arribar la dictadura.

 

Afortunadament, la gran cultura meteorològica del país va fer que durant aquest període la meteorologia sobrevisqués gràcies a la feina i dedicació dels observadors meteorològics. Uns observadors que observant el cel i prenent notes han enriquit el nostre país d'unes dades fonamentals per descriure el temps, el clima i els fenòmens singulars que s'hi produeixen.

També trobarem a l'exposició la situació actual, l'evolució dels aparells i maquetes d'infraestructures tecnològiques actuals fonamentals com és el radar. I tot, amb una visió de futur per al coneixement, descoberta i investigació de futur del clima de Catalunya dins l'escalfament global que pateix el planeta.

Aquí teniu un breu repàs històric del Servei Meteorològic de Catalunya (1921-2021)

 

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut