"El año del búfalo", Javier Pérez Andújar, Premi Herralde de novel·la
"El año del búfalo", Javier Pérez Andújar, Premi Herralde de novel·la
Premi Herralde de novel·la

Un llibre "estrany" ideat fa més de 20 anys: "El año del búfalo", de Javier Pérez Andújar

L'escriptor barceloní aconsegueix acabar la novel·la que feia temps que volia escriure i que només la pandèmia li va donar el temps necessari per fer-ho, i amb ella, "El año del búfalo", guanya el Premi Herralde de novel·la

Actualitzat
TEMA:
Sant Jordi
  • Títol: "El año del búfalo"  
  • Autora: Javier Pérez Andújar
  • Gènere: Novel·la universal
  • Editorial: Anagrama
  • Nombre pàgines: 256

 

TO:  Amb to hilarant i irritant a parts iguals, també se l'ha qualificat com una obra sobrada d'intel·ligència, imaginació i sentit crític.

ARGUMENT: Es tracta d'una història inquietant ambientada el 1973, any que correspon al búfal segons l'horòscop xinès, apareixen quatre artistes poc afortunats que han acabat vivint en un garatge on se'ls apareix una estranya criatura que els proposa un pla molt delirant. A mode d'història coral amb una estructura de novel·la dins d'una altra novel·la, el llibre també està protagonitzat per un escriptor finlandès que en realitat és l'autor de la novel·la sobre les aventures dels quatre artistes anteriors.

També hi ha lloc per a personatges històrics com Franco o Mussolini, barrejats amb el caos d'altres personatges ficticis del món del cinema o la literatura.

SOBRE L'AUTOR: Nascut a Sant Adrià de Besòs el 1965, Javier Pérez Andújar és un escriptor català que es va llicenciar en Filologia Hispànica a la Universitat de Barcelona. Durant de la seva trajectòria ha col·laborat amb mitjans com El País, El Diari de Catalunya, el fanzine Mondo Brutto o la revista literària Taifa. Els seus treballs l'han fet mereixedor de guardons com el Ciutat de Barcelona el 2014 o el Premi Estat Crític d'assaig del 2016.

Altres títols de l'escriptor català publicats són "Los príncipes valientes", "Todo lo que se llevó el diablo", "Paseos con mi madre", "Catalanes todos", "La noche fenomenal" o "El año del búfalo", Premi Herralde 2021.

ARXIVAT A:
Sant Jordi
Anar al contingut