"Amor a l'art", Tània Juste, Premi Prudenci Bertrana 2021
"Amor a l'art", Tània Juste, Premi Prudenci Bertrana 2021
Premi Prudenci Bertrana 2021

Tània Juste reivindica les dones artistes com a creadores amb veu pròpia a "Amor a l'art"

L'obra més "personal" de l'escriptora se submergeix en la vida de dues dones en èpoques diferents relacionades amb el món de l'art. Tània Juste reivindica les dones artistes al món de l'art sovint silenciades o a l'ombra de les seves parelles en aquesta novel·la

Actualitzat
TEMA:
Sant Jordi
  • Títol: "Amor a l'art"    
  • Autora: Tània Juste
  • Editorial: Columna Edicions
  • Temàtica: Novel·la literària
  • Col·lecció: Clàssica
  • Nombre de pàgines: 416

 

TO: És la novel·la més personal de l'autora, en una història d'emancipació femenina i una reivindicació de la dona creadora.

ARGUMENT: A la Barcelona dels anys setanta, l'Olivia està a punt de llicenciar-se a la Facultat de Filosofia i Lletres en l'especialitat d'Història de l'Art. Durant el buidatge d'un pis d'un important col·leccionista d'art, d'origen austríac, l'Olivia descobreix l'autoretrat de Valèria Sans, una pintora d'avantguarda desconeguda que va viure al Montparnasse dels anys 20 i es va relacionar amb els grans artistes del moment. La seva mort prematura i el fet de ser una dona la van enterrar en l'oblit. Aquest descobriment representarà un mirall edificant i una gran motivació per a la trajectòria vital de l'Olivia, que quedarà marcada per sempre.

SOBRE L'AUTORA: Tània Juste (Barcelona, 1972) és escriptora i llicenciada en Història, amb especialitat en Història de l'Art, per la Universitat de Barcelona. L'any 2009 va publicar la seva primera novel·la, "A flor de pell". El 2010 va participar en l'antologia "Veus de la nova narrativa catalana", coordinada per Lolita Bosch (Empúries/Anagrama). El 2012 publica "Els anys robats" (Columna), un homenatge als aviadors republicans durant la Guerra Civil. "L'hospital dels pobres" (Columna) és la seva tercera obra, publicada el 2014, una novel·la coral ambientada als primers anys del segle XX durant la construcció de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

El 2015 rep el Premi Nèstor Luján de Novel·la Històrica amb l'obra "Temps de família", sobre una nissaga familiar dedicada al cultiu de la vinya i l'elaboració del vi, i el 2018 publica "Passatge al nou món", una travessia transatlàntica que el 1918 porta la seva protagonista barcelonina a una nova vida a la Patagònia. Bona part de la seva obra ha estat traduïda al castellà, a més d'algun títol que ho ha estat a l'alemany. Compagina l'escriptura amb feines de traducció al català i al castellà, i també fa col·laboracions en llibres col·lectius i en revistes i participa en activitats literàries, xerrades, taules rodones, clubs de lectura, certàmens literaris i en l'organització de rutes literàries.

ARXIVAT A:
Sant Jordi
Anar al contingut