"Un ewok en el jardín", Pedro Ramos, 30è Premi de Literatura Juvenil d'Edebé
"Un ewok en el jardín", Pedro Ramos, 30è Premi de Literatura Juvenil d'Edebé
30è Premi de Literatura Juvenil d'Edebé

Pedro Ramos signa una obra original i impactant amb "Un ewok en el jardín"

L'escriptor multidisciplinari, que ha publicat set novel·les i porta uns anys vivint a la costa andalusa, en la qual s'ha inspirat per al seu relat, ha necessitat no imposar-se cap límit a l'hora d'escriure una història protagonitzada per un adolescent de 16 anys

Actualitzat
  • Títol: "Un ewok en el jardín"
  • Autor: Pedro Ramos
  • Gènere: Narrativa infantil
  • Editorial: Edebé
  • Nombre de pàgines: 124

 

TO: Destaca literàriament pel seu estil, nu de recursos, que t'atrapa formalment. Original i impactant, és capaç de provocar emocions.

 

ARGUMENT: "Per a alguns, l'esperança té forma d'ewok. I per a tu? Sempre hi ha raons, motius, arguments, pretextos o excuses per seguir viu", segons l'autor. "Una novel·la arriscada, amb un tema valent i necessari avui dia, que interessa i preocupa els joves", diuen els membres del jurat del Premi Edebé, i afegeixen: "Original i impactant. Només la bona literatura és capaç de provocar tantes emocions."

 

SOBRE L'AUTOR: Pedro Ramos va néixer a Vallecas, Madrid, el 1973. Es va llicenciar en Geografia i va participar en tres campanyes oceanogràfiques a bord del BIO Hespèrides. Va treballar després com a dissenyador gràfic i publicista. És professor d'escriptura creativa. És membre de l'Associació Europea de Programes d'Escriptura Creativa. Del 2012 al 2106 va dirigir l'escola d'escriptura Polisèmies a la Corunya, el Festival Corunya Majúscula, el cicle de trobades amb autors Llibres en Directe i el concurs de vídeopoemes "Palabra sin papel". El 2013 va presentar "Textos apropiados", un espectacle multimèdia on barreja paraula, música i imatge a partir de textos de Cortázar, Poe, Follonosa, Gil de Biedma, Galeano i Panero, entre d'altres.

És autor de les novel·les: "El coleccionista de besos" (2018), "La playa de los cristales" (2017), "Masculino singular" (2006) y "Todo es mentira"(2014), i del poemari: "El país de los méritos" (2010). També és guionista.

Anar al contingut