"Distòcia", Maria Pilar Codony, Premi Documenta
"Distòcia", Maria Pilar Codony, Premi Documenta
Premi Documenta

Maria Pilar Codony situa la seva novel·la "Distòcia" en una granja de vaques

"Distòcia" destaca pel ventall de personatges complexos i vivíssims que presenta, per la mirada íntima i valenta sobre l'avortament i la maternitat. Una representació del dia a dia en una granja de vaques i ovelles i d'un món rural molt arran de terra, i que defuig populismes literaris i llocs comuns, per l'autenticitat del relat.

Actualitzat
TEMA:
Sant Jordi

Títol: Distòcia

Autora: Maria Pilar Codony

Editorial: L'Altra Editorial

Matèria:  Narrativa en català

Pàgines: 196

 

TO: L'obra utilitza una llengua genuïna, entenedora i naturalíssima, lluny d'artificis i pirotècnies embafadores

ARGUMENT: La Goja, abreviació de Glòria, treballa en una granja de vaques i ovelles amb la seva sòcia, la Montse, i el seu treballador, en Lamine, un home negre separat amb un fill petit. Quan descobreix que s'ha quedat embarassada sense voler-ho, i sense preveure-ho, a la Goja li cau el món a sobre i decideix agafar-se espai i temps per prendre una decisió sobre l'embaràs. Entre converses amb la seva mare, que és intrusiva i opina massa, la Montse, el noi que l'ha deixat embarassada i en Lamine, entre parts animals difícils, avortaments inesperats i dolorosos, la cura de vaques i ovelles i el dia a dia a la granja, la Goja haurà de rebuscar molt endins per trobar una resposta que no traeixi el seu compromís amb ella mateixa, i amb la vida que vol viure.

SOBRE L'AUTOR: La Pilar Codony té trenta-tres anys i és veterinària d'animals de granja, sobretot vedells. Va treballar amb vaques de llet una bona temporada, per això li va ser fàcil ambientar la novel·la en una granja de vaques de llet. És natural de Banyoles i actualment viu en un poble molt petit del Pla de l'Estany, en un mas on també hi té animals. Els animals són una part molt important de la seva vida; l'altra part, sense cap dubte, són els llibres, que l'han acompanyada sempre i li són imprescindibles.

ARXIVAT A:
Sant Jordi
Anar al contingut