"Un grapat de pedres d'aigüa", Manel Ollé, Jocs Florals de Barcelona
"Un grapat de pedres d'aigüa", Manel Ollé, Jocs Florals de Barcelona
Jocs Florals de Barcelona

Manel Ollé escriu el recull de haibuns "Un grapat de pedres d'aigua"

El professor d'estudis xinesos a la UPF i d'escriptura literària a l'Escola Bloom ha obtingut l'últim Premi Jocs Florals amb haibuns, una forma poètica de gran tradició en la poesia japonesa

Actualitzat
TEMA:
Sant Jordi
  •    Títol: "Un grapat de pedres d'aigua"
  •     Autor: Manel Ollé
  •     Editorial: La Breu Edicions
  •     Col·lecció: Alabastre, 115
  •     Nombre pàgines: 88

 

TO: Poesia lírica amb forta càrrega experiencial.

ARGUMENT: "Un grapat de pedres d'aigua" és un aplec de haibuns, composició oriental formada per una prosa poètica seguida d'un haiku, a mode de coda. Però Ollé porta el haibun al seu territori, i allí on hi havia lírica pura i excelsa ara hi trobem una escriptura amb forta càrrega experiencial, urbana i de la quotidianitat buscant una bellesa que no sigui un simple decorat, que ens faci prendre consciència del pas del temps, de la fragilitat de tot, de la realitat complexa i violenta, de la voluntat d'aturar l'acció per crear l'instant màgic on ha de néixer el poema.

SOBRE L'AUTOR: Manel Ollé (Barcelona, 1962) és professor d'estudis xinesos a la UPF i d'escriptura literària a l'Escola Bloom. Ha publicat els llibres de poesia "De bandera Liberiana", "Mirall negre", "Bratislava o Bucarest" i és l'editor de Combats singulars: antologia del conte català contemporani. Escriu sobre llibres en diferents mitjans i sobre història i cultura xineses. Ha traduït "L'obra mestra desconeguda de Balzac", "El sentit de la literatura de Gao Xingjian" i, juntament amb Chün-chün Chin el recull "Contes estranys del pavelló dels lleures de Pu Songling". Ha antologat i traduït "Pedra i pinzell. Antologia de la poesia clàssica xinesa."

ARXIVAT A:
Sant Jordi
Anar al contingut