"El país de l'altra riba", Maite Salord, Premi Proa de novel·la
"El país de l'altra riba", Maite Salord, Premi Proa de novel·la
Premi Proa de novel·la

Maite Salord posa paraules a la memòria a "El país de l'altra riba"

La novel·la "El país de l'altra riba" és una història de personatges que viuen atrapats enmig d'un munt de circumstàncies tràgiques que han configurat la història d'aquests darrers cent anys

Actualitzat
  • Títol: "El país de l'altra riba"
  • Autora: Maite Salord
  • Editorial: PROA EDICIONS
  • Gènere:  Literatura catalana
  • Col·lecció: A Tot Vent
  • Pàgines: 304

 

TO: Des del to de la dimensió dels records, l'autora reflexiona sobre la relació entre conceptes com la identitat, la memòria, l'atzar i, sobretot, el lligam invisible entre el passat i el present.

ARGUMENT: Un avió alemany que ve de bombardejar la costa nord d'Àfrica cau a l'Illa de l'Aire, al sud-est de Menorca. Alhora, a la ciutat d'Alger, Alfred Gold i el seu net Daniel, jueus que han travessat França fugint dels nazis, obren una sastreria. La visita d'un elegant colon francès, Michel Bisset, que regenta el restaurant més luxós de la capital algeriana, el Cafè de París, els obre una esperança. Al restaurant, el jove Daniel Gold coneix l'Omar, un excombatent de les tropes franceses, i la Isabel, una noia provinent de Fort de l'Eau, població de la badia d'Alger fundada i habitada per menorquins. Cinquanta anys més tard, als carrers de Barcelona, la Marta i la Hanna inicien una relació amorosa en què pesen els secrets i la memòria familiar de l'una i de l'altra. L'encreuament de les dues històries forma un tapís que mostra, entre violents episodis col·lectius, unes vides que s'aferren a l'amor i a la solidaritat.

SOBRE L'AUTORA: Llicenciada en filologia catalana a la Universitat de Barcelona. És membre de l'Institut d'Estudis Menorquins. Ha guanyat diversos premis de narració amb les obres "I del somni tot" (1998), "Mar de Boira" (2004, Premi Ciutat d'Olot de narrativa juvenil), "La mort de l'ànima" (2007, finalista premi Sant Jordi 2006), entre altres. Ha publicat dues novel·les, "Com una nina russa" (2002) i "La mort de l'ànima" (2007, finalista del Premi Sant Jordi 2006). El 2014 publica "L'alè de les cendres". El 2021 guanya el Premi Proa amb la novel·la "El país de l'altra riba".

Maite Salord (Ciutadella, 1965) gairebé havia aparcat l'escriptura el 2015. Des del 2005 combinava la seva tasca literària amb la política, primer com a regidora de l'Ajuntament de Ciutadella pel Partit Socialista de Menorca i després com a consellera i presidenta del Consell Insular de Menorca.

Anar al contingut