"La Vall de la Llum", de Toni Cruanyes, 54è Premi Josep Pla
"La Vall de la Llum", de Toni Cruanyes, 54è Premi Josep Pla
54è Premi Josep Pla

L'homenatge de Toni Cruanyes al seu avi i tota una generació: "La Vall de la Llum"

Toni Cruanyes s'allunya de la seva faceta més periodística per oferir-nos un retrat íntim, lúcid i precís. El llibre és un homenatge al seu avi Antoni Cruanyes i Becana, exalcalde de Canet de Mar i mort l'abril del 2020 durant la primera onada de la pandèmia. Mitjançant la seva vida, Cruanyes retrata tota una generació d'homes i dones que van haver de passar una guerra, fam i una postguerra. Una generació que, en molts casos, ha acabat els seus dies en residències sense poder tenir els familiars a prop per culpa de la pandèmia

Actualitzat
TEMA:
Sant Jordi
  • Títol: "La Vall de la Llum​"
  • Autor: Toni Cruanyes
  • Editorial: Destino
  • Temàtica: Actualitat, biografies i història
  • Col·lecció: L'Àncora
  • Nombre de pàgines: 384

 

TO: "La Vall de la Llum" recorre la història i l'anecdotari local a mode de retrat íntim, lúcid i precís.

 

ARGUMENT:  És un homenatge a una generació sencera d'homes i dones que van sobreviure a una guerra quan eren nens i que ara han hagut de fer front a la pandèmia des de la residència geriàtrica. La compilació d'una vida que abraça gairebé la totalitat del segle XX l'ha portat per viaranys insòlits. Ha descobert secrets del seu avi, i també ha entès millor algunes de les decisions que va prendre el seu avi al llarg de la seva vida. La Vall de la Llum, un poble de canyes, vent i fang, es desperta a la modernitat a través de les vivències amb què una família pagesa s'obre pas en un món que es transforma molt de pressa. Un relat verídic però escrit com una novel·la, amb un alt contingut dramàtic i evocador.

 

SOBRE L'AUTOR: Toni Cruanyes i Plana és editor i presentador del "Telenotícies vespre". Llicenciat en Ciències Polítiques i Periodisme (UAB), ha estat corresponsal a Londres i París i enviat especial a Washington, l'Havana, Buenos Aires i Brussel·les, entre altres ciutats. Va treballar al World Service de la BBC (1999-2003) i a la ràdio de Nacions Unides a Nova York (2004).

Ha publicat els assajos de política internacional i catalana "Un dels nostres" (2019), "Un antídot contra l'extrema dreta" (Premi Joan Fuster d'Assaig 2012), "De Tony Blair a Zapatero. Una autòpsia de l'esquerra europea" (2010) i "El llarg adéu de Pinochet" (2004). Va ser director adjunt del diari "Avui" (2007-2009), cap d'Internacional de TV3 i actualment col·labora a "El suplement" de Catalunya Ràdio.

ARXIVAT A:
Sant Jordi
Anar al contingut