"L'espai d'un instant", de Daniel Cid Moragas, 41è premi de novel·la curta Just M. Casero
"L'espai d'un instant", de Daniel Cid Moragas, 41è premi de novel·la curta Just M. Casero
41è premi de novel·la curta Just M. Casero

"L'espai d'un instant", de Daniel Cid Moragas, un debut amb una particular mirada

És un exercici de recopilació de petits instants, explica l'autor, que "no constituirien el cos d'una novel·la" convencional, i que a més ha ordenat amb "la poètica de l'arxiu", és a dir, no cronològicament, sinó temàtica

Actualitzat
TEMA:
Sant Jordi
  • Títol: " L'espai d'un instant"
  • Autor: Daniel Cid Moragas
  • Editorial: Columna Edicions
  • Temàtica: Novel·la contemporània
  • Col·lecció: Clàssica
  • Nombre de pàgines: 232

 

TO: Daniel Cid ha escrit una novel·la formalment atrevida, de prosa transparent, però que no defuig l'apunt líric, la frase rotunda o la reflexió perspicaç; i que entre els records que van de la infància a l'edat adulta del narrador, entre amors fugaços, la mort del pare, viatges i trasllats, explora conscientment els límits del gènere a la recerca, en darrer terme, d'una expressió essencial del que és viure.

 

ARGUMENT: L'obra parla sobre l'evolució vital d'un personatge que passa per Barcelona, Mallorca, Itàlia i Nova York, i torna a la capital catalana. El personatge va, a la fi, a la recerca d'una casa, d'un lloc on viure i on obtenir una certa estabilitat, mentre divaga, observa i anota les seves percepcions de la realitat. El personatge ens explica el seu pas pel món no es fixa en les fites ineludibles del seu argument vital, sinó en aquells moments de trànsit, sobretot, aquells que passats els anys queden als intersticis de la memòria de cadascú.        

 

SOBRE L'AUTOR: Daniel Cid Moragas, format en Història de l'Art, és professor titular d'Estudis de Disseny a la Winchester School of Art, de la Universitat de Southampton, Regne Unit, i ha publicat llibres d'assaig com "Las casas de la vida" (amb Teresa Sala, publicat per l'editorial Ariel) o "La casa dispersa" (Asimétircas).

Durant el confinament de 2020 li va venir la inspiració "com un rampell" i va començar a escriure "L'espai d'un instant". Podríem dir que forma part del que es considera literatura de pandèmia. Provinent de fora del món literari, Cid va decidir presentar l'obra a algun premi com una manera de testejar-la. Uns mesos després d'escriure-la la va recuperar i va apostar per presentar-la als Premis Casero. El jurat va valorar la novel·la com a "formalment atrevida, amb una barreja de prosa funcional i alhora poètica que et va enganxant a mesura que llegeixes, en un espai literari assequible i també profund".

ARXIVAT A:
Sant Jordi
Anar al contingut