"Àunia", Ivan Vera, Premi Llibreter juvenil
"Àunia", Ivan Vera, Premi Llibreter juvenil
Premi Llibreter juvenil

L'anhel de llibertat d'una noia ibèrica a "Àunia", d'Ivan Vera

Ivan Vera escriu la novel·la biogràfica d'una noia ibèrica de la tribu dels indigets. Ho fa amb entusiasme i ofici, sobre temes clàssics, molts d'ells, encara avui, d'imperiosa actualitat

Actualitzat
TEMA:
Sant Jordi
  • Títol: "Àunia"
  • Autora: Ivan Vera
  • Gènere: Novel·la històrica
  • Editorial: Akiara Books
  • Nombre pàgines: 362

 

TO:  És un llibre de base històrica basat en fets reals, sobre la llibertat dels pobles on tracta la llosa del masclisme, la capacitat de supervivència d'aquelles persones que, jugant-s'hi la vida, defensen uns drets i lluiten per fer un món millor.

ARGUMENT:  "Àunia", la història d'una noia ibèrica de la tribu dels indigets que amb només tretze anys ja és una experta arquera i ha de prendre una dura decisió: marxar i rebel·lar-se contra el seu destí o casar-se i quedar-se a prop de la família al poble on ha viscut sempre. La novel·la juvenil, ambientada a les comarques gironines de Pla de l'Estany i l'Empordà, recrea la vida del poble ibèric en un moment crucial de la història narrant el viatge iniciàtic de l'Àunia durant uns anys en què conviuen ibers, romans i grecs. En el seu viatge, la jove protagonista coneixerà la traïció, l'amistat, la solidaritat, l'amor o l'odi i es veurà immersa en lluites, sempre pensant a defensar els seus ideals, la seva llibertat i la del seu poble.

SOBRE L'AUTOR: Va néixer a Badalona l'any 1998, però va créixer a Banyoles. Amb deu anys va descobrir "El Senyor dels Anells" i, des d'aleshores, Tolkien va esdevenir el seu principal model creatiu. Però, a més d'obres fantàstiques, també n'ha llegit moltes d'històriques i, més recentment, en el procés de convertir-se en filòleg, li ha trobat el gust a la literatura catalana medieval.

Aquesta predilecció per la història (sobretot pel món grecoromà) i la resta d'elements fan que amb setze anys comencés a escriure el primer capítol d'"Àunia", un llibre que en principi només li havia de servir per aprovar el Treball de Recerca del batxillerat però que, amb temps i esforç, va prendre la forma d'una novel·la capaç de transmetre l'ànsia d'explorar i la set insaciable de llibertat.

ARXIVAT A:
Sant Jordi
Anar al contingut