Josep Vicent Boira, "La Via Augusta del segle XXI", Carles Rahola d'Assaig
Josep Vicent Boira, "La Via Augusta del segle XXI", Carles Rahola d'Assaig
Carles Rahola d'Assaig

"La Via Augusta del segle XXI", de Josep Vicent Boira, la història del Corredor Mediterrani

El geògraf valencià i comissionat del govern espanyol pel Corredor Mediterrani guanya el Premi Carles Rahola d'assaig 2021 amb el recorregut literari "La Via Augusta del segle XXI. El corredor mediterrani contra l'Espanya radial"

Actualitzat
TEMA:
Sant Jordi
  • Títol: "La Via Augusta del segle XXI. El corredor mediterrani contra l'Espanya radial"
  • Autor: Josep Vincent Boira    
  • Tema: Actualitat/Política/Economia/Història
  • Editorial: Pòrtic
  • Col·lecció: P. VISIONS
  • Nombre de pàgines: 248

 

TO: Didàctic, entenedor i històric.

ARGUMENT: "Doneu-me un tren i un mapa i us contaré una història." Així comença l'assaig guardonat amb el Premi Carles Rahola 2021, "La Via Augusta del segle XXI. El corredor mediterrani contra l'Espanya radial", de Josep V. Boira. Una aposta pel corredor mediterrani que impugna el model centralista espanyol.

SOBRE L'AUTOR: Josep Vicent Boira (València, 58 anys) és un apassionat dels mapes. Novel·lista, geògraf, i professor de Geografia de la Universitat de València i, des de fa quatre anys, és coordinador del corredor mediterrani, infraestructura ferroviària en construcció, declarada prioritària fa just una dècada per la Unió Europea.  

Autor de diferents llibres relacionats amb la realitat urbana de la ciutat de València. Ha col·laborat amb la Cambra de Comerç de València i l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE). Pertany a l'Associació de Geògrafs Espanyols i ha estat membre de l'Association of American Geographers. Prèviament ha obtingut premis com el d'assaig Joan Fuster dels Premis Octubre (2002), el Premi Demetrio Ribes d'Enginyeria, Urbanisme i Obres Públiques de la Generalitat Valenciana (2005), el Premi Vicent Andrés Estellés (2007) de Narrativa Científica per una novel·la ambientada a la Menorca del segle XVIII i el Premi d'assaig Polític Ramon Trias Fargas (2009) per un assaig sobre les relacions econòmiques entre Catalunya i València: "La Commonwealth catalana- valenciana".

ARXIVAT A:
Sant Jordi
Anar al contingut