"La verda és porta", Joan Todó, Premi Finestres
"La verda és porta", Joan Todó, Premi Finestres
Premi Finestres

Joan Todó fluctua entre la biografia i l'assaig amb "La vida és porta. Vida i opinions de Joaquim Soler i Ferret"

Joaquim Soler i Ferret va ser un dels escriptors més interessants i peculiars de la literatura catalana, tot i ser també un dels més desconeguts. Ara l'autor Joan Todó el descobreix per al gran públic amb la premiada obra "La verda és porta"

Actualitzat
TEMA:
Sant Jordi
  • Títol: "La verda és porta"
  • Autor: Joan Todó
  • Gènere: Biografies sobre literatura
  • Editorial: Godall Edicions
  • Col·lecció: Narrativa número 20
  • Nombre pàgines: 684

 

TO: Llibre de narrativa biogràfica sobre la vida i obra de Joaquim Soler i Ferret.

ARGUMENT: La vida i l'obra de Joaquim Soler i Ferret (1940-1993) transcorren paral·leles al pas del franquisme a la democràcia, des dels anys més durs de la postguerra fins a aquell país que acaba de fer uns Jocs Olímpics, però també des d'aquella literatura catalana reclosa en unes poques capelletes fins a aquella altra que se somiava normal, situada al nivell dels camps literaris més potents. Soler, en tot plegat, hi ocupa una mena de posició singular, alhora integrada i apocalíptica; de molts dels desenvolupaments de la Transició en va ser testimoni, o fins i tot actor secundari, sense perdre mai un punt de vista molt particular, desplaçat respecte als discursos hegemònics.

SOBRE L'AUTOR: Joan Todó (La Sénia, 1977) és escriptor. Ha publicat dos llibres de poesia, "Los fòssils (al ras)" (2007) i "El fàstic que us cega" (2012), un llibre de contes, "A butxacades" (2011) i una novel·la, "L'horitzó primer" (2013), a banda d'un relat llarg, "El final del món", inclòs dins "La recerca del flamenc" (2015). Després del seu segon llibre de relats, "Lladres" (2016), ha publicat el perfil biogràfic de "Gregori Estrada Respirar el segle" (2017) i una "Guia sentimental del Delta de l'Ebre" (2018). També ha traduït, entre altres coses, un llibre de poemes de Mark Strand (Rufaga d'un, 2016) i col·labora com a crític literari en revistes com "Caràcters" o "L'Avenç". Tota la seva poesia està recollida a "La vista als dits" (2021). "La verda és porta" guanya el Premi No Llegiu en votació popular i el Premi Finestres de narrativa en català.

ARXIVAT A:
Sant Jordi
Anar al contingut