"Lugar seguro", Isaac Rosa, Premi Biblioteca Breve
"Lugar seguro", Isaac Rosa, Premi Biblioteca Breve
Premi Biblioteca Breve

Isaac Rosa firma "Lugar seguro", un retrat de tres generacions que aprofiten les esquerdes del sistema per treure'n profit

Escrit durant la pandèmia, Isaac Rosa no volia escriure sobre el que passava sinó sobre el que estava per venir. "Lugar seguro", a més dels diners, la por, la mentida i la violència latent, és un llibre escrit de manera impecable

Actualitzat
TEMA:
Sant Jordi
  • Títol:  Lugar seguro
  • Autora: Isaac Rosa
  • Gènere: Novel·la literària
  • Editorial: Seix Barral
  • Col·lecció: Colección Breve
  • Nombre pàgines: 312

 

TO:  És una novel·la picaresca del segle XXI amb humor i ironia, però fosca alhora.

ARGUMENT: "Lugar seguro" la protagonitzen tres generacions de Segismundos García: l'avi, el pare i el fill. Tres homes acostumats a guanyar-se la vida amb negocis tèrbols i estafes de tota classe aprofitant els marges de la llei. L'obra la relata en primera persona el pare, un "narrador distòpic" que ha creat una empresa anomenada Lugar Seguro i que es dedica a la construcció i venda de refugis a preus assequibles on els ciutadans poden preparar-se per a la fi del món.

En realitat, però, sobreviu en un equilibri precari gràcies als avançaments dels seus clients, mentre espera que algun banc li concedeixi un préstec per posar en marxa el projecte. La promesa d'un ascens de classe és el motor de la novel·la, un reflex de "l'estat d'ànim col·lectiu", tal com l'ha definit el mateix Isaac Rosa.

SOBRE L'AUTOR: Isaac Rosa va néixer a Sevilla el 1974. És autor de les novel·les "La malamemoria" (1999), posteriorment reelaborada a "Otra maldita novela sobre la guerra civil!" (2007), "El vano Ayer" (2004), que va ser guardonada el 2005 amb el Premi Rómulo Gallegos, el Premi Ojo Crítico i el Premi Andalucía de la Crítica; "El país del miedo" (2008), reconeguda pels editors amb el Premi Fundació JM Lara com a millor novel·la de l'any, "La mano invisible" (2011), "La habitación oscura" (2013) i "Final feliz" (2018), totes publicades a Seix Barral. Columnista de premsa, és també autor de diversos llibres de relats i guions de còmic. La seva obra ha estat traduïda a diversos idiomes i portada al cinema tres vegades. Col·labora habitualment a ElDiario.es i La Marea.

ARXIVAT A:
Sant Jordi
Anar al contingut