"Las formas del querer", Inés Martín Rodrigo, Premi Nadal 2022
"Las formas del querer", Inés Martín Rodrigo, Premi Nadal 2022
Premi Nadal 2022

Inés Martín mostra les memòries familiars a "Las formas del querer"

"Las formas del querer" li han valgut el Premi Nadal d'enguany a la periodista Inés Martín, amb la història d'una família que és la d'Espanya des de la guerra civil fins avui. Una obra sobre la memòria familiar i el "poder terapèutic i reparador de la literatura"

Actualitzat
TEMA:
Sant Jordi
  • Títol:  "Las formas del querer"
  • Autora: Inés Martín Rodrigo
  • Gènere: Novel·la literària
  • Editorial: Ediciones Destino
  • Col·lecció: Áncora & Delfín
  • Nombre pàgines: 408

 

TO:  Amb to de faula i d'altra banda de caràcter tradicional, és una reivindicació, una mica idealitzadora, de les bondats del que és rural, a to amb inquietuds dels nostres dies.

ARGUMENT: "Las formas del querer" narra la història de Noray, una noia que davant una crisi emocional recorre a les paraules. Per gestionar el seu dol, Noray tornarà als seus orígens, on ha estat feliç, i s'enfronta a les seves pròpies pors quan comença a escriure una novel·la.

SOBRE L'AUTORA: Inés Martín Rodrigo (Madrid, 1983) és periodista i escriptora. Des del 2008 treballa a l'àrea de Cultura del diari ABC i està considerada com una de les periodistes culturals de referència a Espanya. És autora de la ficció biogràfica "Azules són las horas" (2016), l'antologia d'entrevistes a escriptores "Una habitación compartida" (2020) i el conte infantil "Giselle" (2020), basat en el ballet del mateix nom. Ha prologat obres d'autors com David Foster Wallace, Virgínia Woolf o Carmen Laforet. El 2019 va ser seleccionada per l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) al programa «10 de 30», que cada any reconeix els millors escriptors espanyols menors de quaranta anys. La seva novel·la "Les formas del querer" ha estat guardonada amb el Premi Nadal 2022.

ARXIVAT A:
Sant Jordi
Anar al contingut